Adviseur Ecologie, een passie voor de natuur

Heb jij een passie voor natuur en wil je een bijdrage leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de Nederlandse natuur? Dan zou een functie als adviseur ecologie binnen een adviesbureau een mooie stap zijn. Maar wat houdt zo’n functie precies in? Daar vertellen wij je graag meer over.

De laatste jaren wordt er in Nederland steeds bewuster omgegaan met het beschermen van de flora en fauna. Mede om die reden is er sinds januari 2017 een nieuwe wet in het leven geroepen, namelijk de Wet Natuurbescherming. Binnen deze wet worden zowel de soortenbescherming als gebiedsbescherming geregeld en dat is natuurlijk belangrijk voor jou als ecoloog.

Als adviseur binnen een adviesbureau kan het voorkomen dat je naast het uitvoeren van eigen projecten onderdeel bent van multidisciplinaire projecten. Je kan bijvoorbeeld deelnemen aan een nieuwbouw project voor de infrastructuur waarbij jij ecologisch advies moet geven over de mogelijkheden die er zijn binnen de wet- en regelgeving.

Binnen de functie als adviseur houd je je ook bezig met het uitvoeren van veldwerkzaamheden en quickscans. Daarnaast stel je rapportages op en heb je contact met je klanten om een advies uit te brengen.

Maar wat zijn nou de functie eisen die een organisatie heeft voor een adviseur ecologie? Als adviseur heb je minimaal een hbo-opleiding gevolgd in de richting van Biologie of Bos & Natuurbeheer. Daarnaast is het belangrijk dat je over een goede soortenkennis beschikt. Hierbij kan je denken aan vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Omdat je rapportages moet schrijven en veel klantencontact hebt is het belangrijk dat je zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig bent.

Ben jij toe aan een volgende stap in je carrière of toe aan een nieuwe werkomgeving? Dan komen wij vanuit Aatop Milieu & Ruimte graag met je in contact.

#ecologie #Flora #Fauna #wetnatuurbescherming #adviseur

Klik hier voor uitdagende functies binnen de ecologie.

Terug naar het overzicht