Adviseur Luchtkwaliteit, als adviseur bijdragen aan een schoner Nederland

Heb jij goede kennis van de luchtkwaliteit in Nederland en vind je het leuk om daarover te adviseren? Dan kan een functie als Adviseur Luchtkwaliteit bij een gemeente een mooie vervolgstap zijn in je carrière. Maar wat houdt die functie nou precies in? Daar vertellen wij vanuit Aatop Milieu & Ruimte je graag meer over.

De leefomgeving verandert doorlopend en schone lucht wordt daarin een steeds belangrijker thema. Als adviseur bij een gemeente ben je verantwoordelijk voor de luchtkwaliteit binnen die gemeente. Je brengt vanuit jouw kennis en ervaring adviezen uit hoe je bijvoorbeeld de stikproblematiek bij de agrarische ondernemers binnen de gemeente kan verbeteren. Een belangrijk onderdeel daarvan is het communiceren met de ondernemers en de bewoners. Je bent dus ook verantwoordelijk voor een gedeelte participatie.

Als adviseur luchtkwaliteit heb je vaak een (technische) hbo-opleiding in de richting van milieu gevolgd. Daarnaast is het belangrijk dat je beschikt over voldoende kennis van de wet- en regelgeving omtrent de milieuthema’s. Vanwege de gesprekken met bijvoorbeeld bewoners en ondernemers is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent en goed kan samen werken met interne en externe partijen.

Ben jij toe aan een volgende stap in je carrière of toe aan een nieuwe werkomgeving? Dan komen wij vanuit Aatop Milieu & Ruimte graag met je in contact.

Klik hier voor uitdagende functies binnen de luchtkwaliteit

#Adviseur #Luchtkwaliteit #Stikstof

Terug naar het overzicht