Duurzaamheid

Aatop Milieu & Ruimte draagt bij aan een schoon klimaat

Aatop Milieu & Ruimte vindt het belangrijk dat onze leefomgeving gezond blijft en dat er ruimte is en blijft voor natuur. In Nederland wordt daar al goed op toegezien, maar juist in armere landen is er nog veel winst te behalen als het gaat om aandacht voor een schoon milieu en dat er zorg is voor mens, dier en planten.

Vanuit het verlangen om hieraan iets bij te dragen, zijn we binnen Aatop Milieu & Ruimte op zoek gegaan naar een organisatie die ons kan helpen bij het vinden van een geschikt sponsorproject. Wij kwamen uit bij A Rocha; deze organisatie zet zich in voor natuurbehoud wereldwijd. Zij werken in twintig landen op vrijwel alle continenten aan natuurbehoud, bewustwording en duurzame ontwikkeling.

Zij kwamen met het idee om een project te sponsoren in Peru, waarbij er zorg is voor natuurbehoud en specifiek ook bosaanleg en heraanplant. Maar daarnaast is er ook zorg voor lokale bewoners, die vaak aangewezen zijn op deze bossen voor levensonderhoud. Denk bijvoorbeeld aan hout om op te koken of voedsel dat uit het bos gehaald kan worden. De lokale bevolking wordt bewust gemaakt en wordt gefaciliteerd om ook alternatieven te gebruiken. En dat resulteert weer in duurzame oplossingen, zodat het bos zich kan blijven ontwikkelen en mens, flora en fauna evenwichtig samen kunnen leven. En dan is er nog een ander voordeel; omdat bos ook CO2 vastlegt, kunnen wij ook direct onze CO2 uitstoot compenseren. Kortom: wij vinden dit een mooi initiatief waar wij graag aan bijdragen.

Wil je meer weten over dit project, kijk dan op: https://www.arocha.pe/en/projects/dry-forest-project/

Over ons

Aatop Milieu & Ruimte is personeelsintermediair in MBO+, HBO, WO opgeleide professionals in het milieukundige, groene, IBOR werkveld.
Wij detacheren, werven en selecteren personeel.

Meer informatie Vacatures

CONTACTPERSOON

Michel Aalbers
Businessmanager
Meer over...