Een goed cv, je loopbaan op papier

Je gaat voor het eerst solliciteren of je gaat voor het eerst in jaren weer eens de arbeidsmarkt op. Je besluit om te beginnen met het maken of bijwerken van je cv, maar waar moet deze aan voldoen en hoe stel je nou een goed en overzichtelijk cv op? In ons werk zien we veel cv’s voorbij komen en deze verschillen enorm in kwaliteit. Omdat werkgevers vaak veel sollicitaties ontvangen is er weinig tijd om alle cv’s rustig door te nemen. Het is daarom heel belangrijk dat je cv opvalt en overzichtelijk is. We hebben hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 1. Overzicht
  Zorg ervoor dat je cv overzichtelijk is, een cv wordt in een paar seconden gescand of iemand wel of niet aansluit. Maak een duidelijk kopje voor opleidingen en werkervaring waarbij je de meest recentelijke ervaring bovenaan zet.
 2. Het belangrijkste op de eerste pagina
  We zien vaak cv’s voorbij komen met niet relevantie informatie voor de desbetreffende functie en dan staat deze informatie ook nog eens op de eerste pagina, dit is storend en leidt af van jouw persoon.Maak een profielschets waarin jij jouw sterke eigenschappen beschrijft, wat maakt jou nou de geschikte persoon voor deze functie? Gebruik hier maximaal drie regels voor. Less is more!
 3. Licht je werkervaring kort toe
  Heb je jaren gewerkt als adviseur bodem en heb jij ervaring met het schrijven van bodemrapporten op het gebied van BRL 2000, geef dit dan aan in je omschrijving. Recruiters en werkgevers kunnen dan direct zien of jij aansluit op de functie waarvoor je solliciteert. Wees hier wel eerlijk over want je wilt niet door de mand vallen tijdens een gesprek.
 4. Let op de lay-out
  Houd je cv simpel en overzichtelijk, gebruik geen lay-out die veel afleid, dit zorgt er namelijk voor dat de inhoud minder goed naar voren komt. Houd het simpel en zorg voor een goede en professionele foto.
 5. LinkedIn
  Zorg ervoor dat je een LinkedIn profiel hebt en dat deze ook up to date is. Wanneer je solliciteert bij een organisatie komt het namelijk regelmatig voor dat een recruiter of teamleider jouw LinkedIn profiel bekijkt. Daarnaast is LinkedIn ook een platform waarop recruiters je kunnen benaderen voor een vacature. Beschrijf daarom ook jouw specialiteit en kennis.

Hopelijk kunnen deze tips je verder helpen met het vinden van een leuke baan. Vind je het lastig om een goed cv op te stellen, heb je vragen of ben je op zoek naar een leuke functie? Neem dan contact met ons op en vanuit Aatop Milieu & Ruimte helpen we je graag verder!

Terug naar het overzicht

NIEUWSTE VACATURES

En er komen er dagelijks bij...

Adviseur bodem
Terneuzen
Veldwerker Bodem
Doetinchem