Senior Landschapsarchitect, bijdragen aan de ontwikkeling van Nederland

Heb jij een passie voor ontwerpen en kan je goed overweg met verschillende programma’s als InDesign, Illustrator en Photoshop? Vind je het daarnaast leuk om junioren te begeleiden en op te leiden tot volwaardige landschapsarchitecten? Dan is een functie als Senior Landschapsarchitect bij een advies/ontwerpbureau echt iets voor jou!

De rol van landschapsarchitecten zal de komende jaren steeds belangrijker worden. Aan de ene kant wordt er steeds meer gebouwd om het woningtekort tegen te gaan en aan de andere kant komt er steeds meer bewustwording dat er voldoende groen aanwezig moet zijn in dorpen en steden. Dat laatste is natuurlijk om de stijging van de tempratuur tegen te gaan in stedelijke gebieden. Om dit alles vorm te kunnen geven is er dus een belangrijke rol weggelegd voor de landschapsontwerpers binnen projectteams.

Als senior landschapsarchitect houd je je natuurlijk niet alleen maar bezig met ontwerpen. Het is ook belangrijk dat je een goed netwerk hebt bij gemeentes zodat je in nauw contact staat met opdrachtgevers en klanten. Daarnaast komt het vaak voor dat je als senior binnen de organisatie betrokken bent bij het opleiden en begeleiden van junioren.

Maar welke competenties heeft een landschapsarchitect dan precies? Ten eerste is het belangrijk dat je een hbo/wo opleiding landschapsarchitectuur hebt afgerond. Ten tweede moet je goed overweg kunnen met verschillende ontwerp programma’s zoals Adobe CS. Ten slotte is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent. Je werkt namelijk veel samen met collega’s in een projectteam en daarnaast ga je natuurlijk in gesprek met opdrachtgevers.

Ben jij dus toe aan een volgende stap in je carrière of ben je op zoek naar een andere werkomgeving? Vanuit Aatop Milieu & Ruimte komen wij graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Terug naar het overzicht