Stedelijk Water en Riolering, daar waar stad en water samenkomen

Adviseur Stedelijk Water en Riolering is een leuke en uitdagende functie binnen het werkveld water. Maar wat houdt die functie nou precies in? Daar vertellen wij je vanuit Aatop Milieu & Ruimte graag meer over.

De laatste jaren is klimaatverandering één van de meest actuele thema’s in Nederland. Steeds vaker zijn er hevige regenbuien die voor een overbelast riool zorgen. Wateroverlast is dus één van de onderwerpen waar jij als adviseur van toegevoegde waarde kan zijn.

Als adviseur kan je intern werken voor een gemeente. Daarnaast kan het ook zijn dat je vanuit een adviesbureau een project uitvoert voor een gemeente waardoor je verschillende projecten hebt en voor verschillende opdrachtgevers werkt.

Tijdens een project heb je te maken met meerdere betrokken partijen. Daarom is het dus belangrijk dat jij als adviseur een echte verbinder bent. Iemand die goed kan praten maar daarnaast ook een luisterend oor biedt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je beschikt over technische inhoudelijke kennis zodat je met een goede oplossing komt.

Een Adviseur Stedelijk Water en Riolering heeft een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van bijvoorbeeld Hydrologie, Watermanagement of Civiele Techniek. Daarnaast is het ook nog mogelijk om je kennis van rioleringen te vergroten door het volgen van bijvoorbeeld de Basisopleiding Riolering.

Ben jij al enkele jaren adviseur op het gebied van water en toe aan een volgende stap? Klik hier voor uitdagende vacatures binnen de watersector.

#adviseur #stedelijk #water #riolering

Terug naar het overzicht