Toezichthouder bodem, met je voeten in de klei

Werk jij graag buiten en wil je graag bijdragen aan een beter milieu? Heb je daarnaast goede kennis van de bodem? Dan is een functie als toezichthouder bodem bij een omgevingsdienst de juiste stap voor jou!

Als toezichthouder bodem voer je controles uit op de naleving de Wet bodembescherming en Besluit bodemkwaliteit. Deze twee belangrijke wetten zorgen ervoor dat de bodem in Nederland beschermt wordt en dat er daarnaast duurzaam gebruik van wordt gemaakt voor bijvoorbeeld woningbouw of aanleg van wegen. Naast het uitvoeren van controles houd je toezicht op bodemsaneringen en heb je nauw contact met het bevoegd gezag. Richting hen breng je adviezen uit op welke manier er het beste gehandhaafd kan worden.

Maar wat maakt iemand nou een goede toezichthouder? Omgevingsdiensten zoeken vaak kandidaten met bijvoorbeeld een milieukundige opleidingsachtergrond. Ten tweede is het belangrijk dat je als toezichthouder goede kennis hebt van de relevante wet- en regelgeving, in dit geval gaat het dus om de Wet bodembescherming en het Besluit bodemkwaliteit. Als laatste moet je sterk in je schoenen staan en communicatief vaardig zijn. Het kan namelijk voorkomen dat je moet optreden als handhaver en dat je dan op weerstand zal stuiten, het is dan aan jou de taak om dit op de juiste manier op te lossen.

Ben jij dus toe aan een volgende stap in je carrière of ben je op zoek naar een andere werkomgeving? Vanuit Aatop Milieu & Ruimte komen wij graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.

#toezichthouder #bodem #omgevingsdienst #milieu

Terug naar het overzicht