Werving personeel in energie en duurzaamheid

Aatop Milieu & Ruimte legt de verbinding tussen uw organisatie en professionals in het werkveld energie en duurzaamheid.

Uw behoefte aan personeel is maatwerk

Het kan zijn dat u wordt geconfronteerd met een tekort aan personeelscapaciteit. Aatop Milieu & Ruimte biedt een passende oplossing. Vanuit eigen personeel en uitgebreide netwerk van zowel junior, medior als senior professionals die de publieke sector kennen, kunnen wij uw interim vacature invullen.

Wij werken op basis van relatie en vertrouwen; duurzaamheid en integriteit zijn onze speerpunten.

Professionals in klimaat, duurzaamheid en energie

Aatop Milieu & Ruimte is specialist in personeel op gebied van de volgende functies:

  • Beleidsadviseur duurzaamheid
  • Beleidsadviseur klimaat en energie
  • Junior projectleider energie en duurzaamheid
  • Consultant sustainability
  • Interim teamleider duurzaamheid
  • etc.

Contact

Wij werken vanuit Amsterdam, Sliedrecht, Veenendaal en Zwolle. Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op: 0318 495 317

U kunt ook gebruik maken van het contactformulier of per mail via milieu@aatop.nl

Aatop Milieu & Ruimte in het kort

Aatop Milieu & Ruimte biedt professionals aan. Zij hebben een grote diversiteit in achtergrond; zij zijn inzetbaar in een technische, beleidsmatige of management positie binnen de context van het vakgebied energie en duurzaamheid. Naast technisch inhoudelijke kennis wordt communicatie steeds belangrijker, zeker voor publieke organisaties. Daarom zijn de professionals van Aatop Milieu & Ruimte gescreend op soft skills, waaronder communicatief vermogen.

Wij werken samen met een scala aan overheidsorganisaties, waaronder gemeenten, omgevingsdiensten, advies- en ingenieursbureaus, provincies en Rijkswaterstaat. Referenties zijn op verzoek beschikbaar.

Onze werkwijze

Als gespecialiseerd bureau in milieuprofessionals laten wij u graag profiteren van onze expertise, zodat u de juiste mensen op de juiste plaats krijgt. Wij werken op basis van ‘no cure, no pay’.

Wij starten met het wervingsproces door met u in gesprek te gaan en uw vraag te inventariseren.

Wanneer wij kandidaten voor uw betreffende functie hebben geselecteerd, gaan wij met hen in gesprek en leggen hen het project voor. Wij toetsen hen op basis van opleiding en ervaring en op eigenschappen/competenties.

Bij gebleken geschiktheid wordt de kandidaat aan u voorgedragen in de vorm van het CV en een persoonsprofiel. Deze kandidaat wordt vervolgens door u beoordeeld en u kunt in één of meerdere persoonlijke gesprekken de geschiktheid van de kandidaat toetsen.

Wanneer u besluit de kandidaat op uw vraag in te zetten, dan wordt dit vastgelegd in een overeenkomst.